Σε πτώση του αμερικανικού δείκτη S&P 500 στοιχηματίζει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής George Soros. 
Η Soros Fund Management, σύμφωνα με τις εταιρικές ανακοινώσεις, έχει αυξήσει τη θέση put στο δείκτη -στοίχημα ότι η αγορά θα κινηθεί χαμηλότερα- στα υψηλότερα επίπεδα μέχρι σήμερα, σε όρους τόσο αξίας όσο και ποσοστού επί του συνολικού χαρτοφυλακίου επενδύσεων, καθώς το στοίχημα σε πτώση του δείκτη αυξήθηκε 605% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Το χρηματιστηριακό site Bullion Baron, που παρακολουθεί
στενά τις κινήσεις του γνωστού επενδυτή, υπογραμμίζει ότι ενδεχομένως η θέση αυτή να αποτελεί "χετζάρισμα" έναντι των θέσεων που έχει σε μετοχές του δείκτη, ή, όπως επισημαίνει, ο Soros ανησυχεί πραγματικά για κάτι. Μια τέτοια ανησυχία θα μπορούσε να είναι η Κίνα, στην οποία έχει αναφερθεί το hedge fund ως "παγκόσμια αβεβαιότητα" νωρίτερα εντός του έτους. 
Επίσης, ο Soros αύξησε τις θέσεις του στις μετοχές της Apple και του Facebook, ενώ το χαρτοφυλάκιό του αποτελείται κυρίως από μετοχές, οπότε δύσκολα θα μπορούσε να είναι τόσο απαισιόδοξος για την πορεία του δείκτη. 
Στις υπόλοιπες κινήσεις του μεγαλοεπενδυτή το β' τρίμηνο, αξιοσημείωτη θεωρείται η τοποθέτηση στην αργεντίνικη πετρελαϊκή YPF, στην οποία πλέον το fund ελέγχει τίτλους αξίας 450 εκατ. δολαρίων. Εκτός των δύο τεχνολογικών τίτλων, ο Soros απέκτησε σημαντικό μερίδιο και στην ασφαλιστική AIG. Μείωσε δε τη συμμετοχή του στη φαρμακευτική Teva. 
Σε γενικές γραμμές, οι αναλυτές βλέπουν υπεραπόδοση της Wall Street τους επόμενους μήνες. "Από πλευράς ανάπτυξης, οι ΗΠΑ είναι σε καλύτερη θέση από ό,τι η Ευρώπη, ενώ και τα εταιρικά κέρδη εμφανίζονται ισχυρά. Οπότε, αναμένεται να υπεραποδόσει, δεδομένου ότι και οι αποδόσεις των ομολόγων διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα", σημειώνει ο Chris Weston της IG.
Ωστόσο, η Barclays, σε σημερινές της προβλέψεις, κάνει λόγο για άνοδο του S&P 500 κατά μόλις 1% έως το τέλος του έτους. Μάλιστα, κάνει λόγο για μείωση της μέσης ετήσιας ανόδου για το δείκτη στο 3% την επόμενη δεκαετία.